Index Vakbarát Hírportál

Magyar alelnököt választott meg az Európai Újságírók Szövetsége

2022. május 11., szerda 12:59

Az Európai Újságírók Szövetsége Radetzky Andrást, a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusát választotta meg alelnökének – értesült a Media1.

Radetzky András 1993-ban kezdett el dolgozni a sajtóban, az Európai Újságírók Szövetségének pedig 2006 óta a tagja.

1994 és 2018 között a Fehérvár Rádió alapító-tulajdonosa volt, miközben a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke, a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnökségi tagja, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének oktatója is volt.  2011-ben a Magyar Katolikus Rádió szakmai vezetését is átvette.

Személyében a szövetség először választott alelnökévé egy magyar embert.

A szövetség elnökévé Felicia Risteát, a román közszolgálati rádió munkatársát, a temesvári egyetemen oktatóját választották, aki az első közép-kelet-európai tisztviselő a pozícióban. A szervezet másik két alelnökévé a bolgár Vassil Sotirovot, valamint a német Ralph Schneidert választották.

A mostani közgyűlésen ezenfelül tiszteletbeli elnökké választották azt a Paolo Magagnottit is, aki tizenhat éven keresztül állt a nemzetközi szervezet élén – írja a Media1.

(Borítókép: Radetzky András 2014. június 12-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok