Index Vakbarát Hírportál

Újabb három buszjáraton vezetik be az első ajtós felszállást

2022. május 13., péntek 12:31

A 194-es, a 194B és a 199-es buszokon a korábban bevezetett hétvégi első ajtós felszállási rendet a hét minden napjára kiterjeszti a BKK, így május közepétől már nem csupán hétvégén, hanem hétköznap is csak az első ajtón lehet felszállni az érintett buszokra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve három, a XIX., illetve a XVIII. kerületben közlekedő járatra, a 194-es, a 194B és a 199-es autóbuszokra vezeti be az első ajtós felszállási rendet május 16-tól, hétfőtől, ami minden napra érvényes lesz − írta meg lapunkhoz eljuttatott közleményében a BKK.  

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön meg tudja vásárolni a jegyét − közölték. 

Rovatok