Index Vakbarát Hírportál

Hajnal Miklós elindul a Momentum elnöki székéért

2022. május 13., péntek 15:21

„Momentumos tagtársaimnak illett elsőként, de szeretném nektek is elmondani: elindulok a Momentum elnöki tisztségéért” – közölte Hajnal Miklós országgyűlési képviselő közösségi oldalán pénteken.

A napokban jelentette be az ellenzéki párt jelenlegi elnöke, Donáth Anna, hogy édesanya lesz, és úgy érzi, hogy már nem tudná összeegyeztetni pártelnöki feladataival az új és izgalmas kihívást, ezért nem indul újra a Momentum elnöki tisztségéért.

Azzal, hogy Donáth Anna nem indul újra az elnökségért, gyökeresen új helyzet állt elő a Momentumban. Miközben a személyes szempontjai miatt mindannyian megértjük, és tiszteletben tartjuk a döntését, érthető, hogy legnépszerűbb politikusunk döntése sokakat megrendített, köztük engem is

– fogalmazott pénteki bejegyzésében Hajnal Miklós.

Egy hete még nem gondolta, hogy ilyen bejegyzést fog írni, nem is készült erre a szerepre, de sokan megkeresték, buzdították, tenni akarása és a felelősségérzete pedig azt diktálja, hogy jelentkezzen a párt elnöki tisztségére.

Sokan most tényleg a Momentumban látják az egyetlen reménysugarat: mi új parlamenti szereplőként új irányt is mutathatunk az ellenzéki oldalnak. Hiszek a közösségemben és abban, hogy a Fidesz leváltásához egy erős és meghatározó Momentumra van szükség az ellenzéki térfélen

– írta Hajnal Miklós.

Ha megkapja a bizalmat, azt ígérte: minden erejével azon lesz, hogy a legjobbat hozhassák ki a Momentumból és ezzel együtt a hazai ellenzékből.

Donáth Annát tavaly ősszel választották meg a párt elnökévé, miután Fekete-Győr András lemondott rossz előválasztási szereplése miatt, mert a Momentum küldöttgyűlése nem adott neki bizalmat. Donáth Anna pártelnöki mandátuma júniusig, a rendes tisztújításig tart.

(Borítókép: Hajnal Miklós. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok