Index Vakbarát Hírportál

Könyörögni fogunk egy kis vízért hétvégén

2022. május 13., péntek 17:29

A felhők többsége estére elhagyja Magyarországot, közben azonban ismét fátyolfelhők érkeznek térségünkbe. Az éjféli órákban ismét megnövekedhet a felhőzet, és több helyen várható csapadék – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A szakadozott felhőzet péntek este délkelet felé elhagyja Magyarország területét, mögötte azonban fátyolfelhők érkeznek. A Dél-Dunántúlon az éjféli órákban ismét megnövekedhet a felhőzet. Az esti órákban megszűnik a csapadék, de hajnaltájt a délnyugati határvidéken zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

A szelet élénk lökések kísérhetik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, amelyet a Tiszántúlon és délnyugaton felhők zavarhatnak meg, csapadék azonban nem valószínű. Élénk széllökésekre azonban számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Vasárnap is marad a jó idő, a sok napsütés mellett fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel kell számolni. Csapadék nem valószínű. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, hajnalban 7 és 14, a délutáni órákban 25 és 29 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető jelzése szerint estig az Alföld délkeleti, keleti területein, a Dunántúl nyugati, délnyugat részein, illetve Szlovákia felől besodródva északon egy-egy zivatar előfordulhat. Emiatt jelenleg is érvényben van a veszélyjelzés.

A veszélyjelzés mellett figyelmeztető előrejelzést is kiadtak az egész országban zivatarok miatt.

Szombat hajnalban, reggel a délnyugati határ menti területeken a záporok környezetében megdörrenhet az ég is. Ezt követően azonban veszélyes időjárási jelenség nem várható.

(Borítókép: Fővárosi fiatalok kisebb létszámú baráti találkozója a Városliget rétjén. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok