Index Vakbarát Hírportál

Dömötör Csaba: Az új kormány legerősebb szándéka a béke és a biztonság megőrzése

2022. május 13., péntek 15:26

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd. A miniszterelnök munkaszervezetének erősítése megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is.

A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közötti munkamegosztás is – tudatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közleményben az MTI-vel.

Dömötör Csaba rámutatott: az említett cél érdekében meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét.

Ezért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak, amelyek felügyeletét Papp Károly látja majd el államtitkári rangban.

A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot – tette hozzá Dömötör. A miniszterelnök munkaszervezetének erősítése megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is.

a nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfő és a kancelláriaminisztérium szervezeti rendjébe.

A nemzetbiztonsági szolgálatok hatásköreit és működési rendjét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló sarkalatos törvény továbbra is szigorúan meghatározza – emlékeztetett az államtitkár. 

Az új Orbán-kabinet minisztereinek névsorát itt olvashatják. 

Rovatok