Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: Magyarország Európa kincskereső kisködmöne

2022. május 13., péntek 14:59

A miniszter szerint mi jelezzük Európának, ha rossz irányba halad. Mint a regényben, Magyarország a nemzetközösség lelkiismereteként figyelmeztet, ha a döntésnek, amelyre készülnek, negatív kihatása lehet.

Az igazságügyi miniszter közösségi oldalára tette fel a Nemzetek Európája és a magyar érdek című, csütörtöki konferenciáján elhangzott beszédéről a videót. Varga Judit szerint Európa kincskereső kisködmöne vagyunk.

A klasszikus regényben a ködmön akkor szorít, izzaszt, ha valami baj van a becsülettel, amikor valami tisztességtelenséget, valami árulást jelent.

A regényben a főszereplő, Gergő édesapja varrta, ahogy számunkra is apáink, dédapáink, ez az alkotmányos önazonosságunk. Mint a ködmön, jelezzük az uniónak, ha letértek az európai értékek útjáról, amit annak idején együtt kezdtünk meg – fejtette ki. 

A miniszter a konferencián azt mondta, hogy az Európia Unió már tagadja a hagyományos értékeket, jobban értékeli a zsidó-keresztény gyökerekkel szemben az idegen kultúrákat. A magyar kormány szerint ragaszkodni kell ahhoz az alapértékrendhez, amire a nemzetközösség felépült: egyház, család és nemzet nélkül nincs a kontinensnek jövője. 

(Borítókép: Varga Judit. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok