Index Vakbarát Hírportál

Egy szaúdi férfi Maseratival próbált meg lehajtani a lépcsőn – nem sikerült neki

2022. május 14., szombat 07:30

Egy férfi bérelt Maseratijával az olasz fővárosban a Spanyol lépcsőre hajtott. Mivel kárt okozott a nevezetességben, vádat emeltek ellene.

A meg nem nevezett 37 éves szaúdi állampolgárt a milánói Malpensa repülőtéren fogták el, miután a rendőrség az autókölcsönző cégen keresztül azonosította őt a biztonsági kamerák által rögzített képek alapján − írta meg a CNN.

Kulturális örökség és műemlékek súlyos megrongálásáért emeltek vádat ellene.

A rendőrség által az esetről közzétett videófelvételeken látható, amint a Maserati a lépcső felett lévő gyalogosövezetbe hajt. Ezután az autó lemegy az első lépcsősoron, majd megakad. Ezután látható, amint valaki kiszáll a járműből, és megvizsgálja azt.

Az autó töréseket okozott a Spanyol térről felfelé vezető jobb oldali lépcső 16. és 29. fokán − közölte a római örökségvédelmi hivatal. Néhány márványdarabot ideiglenesen visszahelyeztek annak érdekében, hogy a gyalogosok számára azonnal újra megnyithassák a lépcsőt. A sérült lépcsőfokok helyreállításához további munkálatokra lesz szükség. 

Kulturális örökségvédelmi szakemberek jelenleg kiértékelik a baleset által okozott kárt, ugyanis a második szint mindkét rámpáján „kiterjedt, ugyanennek az eseménynek tulajdonítható forgácsolódásokat és karcolásokat találtak” − közölték.

A Spanyol lépcső Róma leghíresebb műemlékei közé tartozik. Nevét a Szentszékhez delegált spanyol nagykövetségnek köszönheti, amely az alatta lévő téren található palotában kapott helyet.

Rovatok