Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin elárulta, hol kezdődik a nemzet egysége

2022. május 15., vasárnap 13:44 | aznap frissítve

Közösségi oldalán köszöntötte a családokat Novák Katalin köztársasági elnök a családok nemzetközi napja alkalmából.

A családokat köszöntette Novák Katalin köztársasági elnök a közösségi oldalán. Az államfő bejegyzésében a szuverenitás bölcsőjeként jellemezte a családot, és álláspontja szerint a nemzet egysége is a családban kezdődik.

A szombaton beiktatott köztársasági elnök posztjában egy fénykép is szerepel, ahol Novák Katalin a családjával látható.

Minden kiterjedt családban vannak egymástól lényegileg különböző családtagok. (…) De közös a történetünk, ismerjük egymást, összetartozunk. Képesnek kell lennünk megtapasztalni, megérteni, sőt gazdagítani azt, ami közös, ami összeköt, és azt is, ami csak a mi sajátunk

– fogalmazott bejegyzésében Novák Katalin.

Szombaton iktatták be az új köztársasági elnököt

A szombati ünnepélyes beiktatási ceremónia fél 9-kor a Kálvin téri református templomban kezdődött, ahol Novák Katalin ökumenikus  istentiszteleten vett részt, kora délben pedig már a Parlament előtti téren tartott beszédet, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mellett jelen volt Áder János, Kövér László, Schmitt Pál és Müller Cecília is.

Beszédében kiemelte, hogy Magyarország elítéli a putyini agressziót és egy szuverén állam fegyveres támadását. Azt is hozzátette, hogy hazánk örökre nemet mond a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre. 

Novák Katalin azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország itt és a szomszédos országokban is békét akar, mert, ahogy fogalmazott:

mi a békét akarjuk megnyerni, nem a háborút. 

A Kossuth téren szombat délelőtt rendezett beiktatási ünnepséget az Index stábja a helyszínről követte.

Kollégáink többek között a Sándor-palotában rendezett nyílt napon is ott voltak, ahol bárki megtekinthette az elnöki rezidenciát, de az utca emberét is megkérdeztük arról, mit gondol Novák Katalin megválasztásáról.

Arról, hogy kik kaptak helyet Novák Katalin köztársasági elnök csapatában, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. 

(Borítókép: Novák Katalin / Facebook)

Rovatok