Index Vakbarát Hírportál

Fegyházbüntetés várhat a gyerekeknek drogot áruló Nógrád megyei nőre

2022. május 16., hétfő 09:37

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon a harmincéves Nógrád megyei nővel szemben, aki gyermekeknek is értékesített kábítószert – közölte a Nógrád megyei Főügyészség.

Az ügyészség beszámolója szerint egy harmincéves nő tavaly január és júniusa között otthonából értékesített kábítószert több felnőttnek és egy általa tudottan is kiskorú gyermeknek. Az etil-hexedront alkalmanként kétezer forintért árulta.

A hatóság a házkutatáskor 11 alufóliába tekert, csekély mennyiséget meghaladó etil-hexedront foglalt le.

Az anyag kábítószernek minősül, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat ellene, melyben fegyházbüntetés kiszabására és a lefoglalt kábítószer és az értékesítésből származó vagyon elkobzására tett indítványt. Ugyanakkor azt kérték, a közel 600 ezer forint bűnügyi költséget is fizettesse meg a vádlottal.

Mindenki megkapta a büntetését

A nő egyik visszatérő felnőtt vásárlójának és a 18. életévét be nem töltött kuncsaftjának a csekély mennyiséget meghaladó kábítószer birtoklása miatt kell felelnie a bíróság előtt. Az ügyészség a felnőttkorú vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását, míg a fiatalkorú próbára bocsátásának és pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak beismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a nővel szemben 5 év fegyházbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás, a felnőttkorú fogyasztóval szemben kétszáz óra közérdekű munka, míg a fiatalkorú esetében 1 év próbára bocsátás és pártfogó-felügyelet elrendelésére tett indítványt.

A díler letartóztatásban várja a Balassagyarmati Járásbíróság döntését.

Rovatok