Index Vakbarát Hírportál

Hidvéghi Balázs: A brüsszeli baloldaliak nem adják fel az ideológiai háborút Magyarország ellen

2022. május 16., hétfő 10:28

Egy újabb, Magyarországot elítélő uniós jelentés készül az Európai Parlamentben, ami azt jelzi, hogy a brüsszeli baloldal nem adja fel az ideológiai háborút a magyar kormány ellen – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Hidvéghi Balázs hozzátette, a jelentés szerint 2017–2018 óta minden sokkal rosszabb lett, ez már egy autokrácia, nem igazi demokrácia, és mindenkinek minden joga sérül.

Lehet olyan érzésünk, hogy kihúzták a fiókot, elővették az évekkel ezelőtti Sargentini-jelentést, és most azt kicsit leporolva, kicsit aktualizálva újra Magyarország ellen akarják fordítani

– fogalmazott a kormánypárti politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Úgy értékelte, hogy a jelentés szövege nehezen komolyan vehető, a megfogalmazói képtelenek – még egy háborús helyzetben is – felülemelkedni a saját korlátaikon, és egyre dühödtebben támadják a nekik nem tetsző kormányokat vagy választópolgárokat.

Ez egy hergelés, egy folyamatos uszítás a hagyományos értékeket jobban képviselő vagy felvállaló kormányokkal, döntésekkel szemben

– mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy ezek a körök az egész Európai Unió működését negatívan befolyásolják – írja az MTI.

Rovatok