Index Vakbarát Hírportál

Ítéletet hoztak a negyedikről kizuhant kislány ügyében

2022. május 16., hétfő 18:02

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a negyedik emeleti ablakból kizuhant gyermek ügyének három vádlottját, akik közül ketten a szülők, a harmadik pedig a hároméves kislány keresztanyja volt.

A házaspár 2017. április 3-ától közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk, és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert munkába kellett mennie.

Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány – legfeljebb fél órára – magára maradt a lakásban. Április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át, és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt, és útközben átadta a hazafelé tartó szüleinek −  tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t.

Ugyanakkor a többi nyolc esetben a sértett egyedül maradt az otthonában, ahol az életkoránál fogva nem tudta felmérni a veszélyforrásokat

− emelték ki, hozzátéve: a kislány érzelmi fejlődése is veszélyeztetve volt, mivel megvolt az esélye annak, hogy ébredését követően megijed, pánikba esik az üres lakásban.

A kislány május 20-án reggel kizuhant a negyedik emeleti otthona ablakán, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A hétfői tárgyaláson a Gödöllői Járásbíróság a gyermek anyját és a keresztanyát kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek, ezért egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket. A nő férjét kiskorú veszélyeztetése és – egy korábbi ügy miatt – hamis magánokirat felhasználása miatt másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Rovatok