Index Vakbarát Hírportál

Papíron legelő, a valóságban már kicsit más Novák Katalin kabinetfőnökének birtoka

2022. május 16., hétfő 15:56

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium korábbi államtitkára, miniszterhelyettes, akit frissen neveztek ki Novák Katalin köztársasági elnök kabinetfőnökévé, nagyon úgy tűnik, hogy vagyonnyilatkozatában némi csúsztatással legelőként tüntette fel a családi nyaralót.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy felmentették minisztériumi pozíciójában, majd ő lett a szombaton ünnepélyesen is beiktatott Novák Katalin köztársasági elnök kabinetfőnöke.

Schanda Tamás 2018-tól az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként irányította a hazai fejlesztéspolitikát, 2019-től pedig a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettes volt.

Schanda Tamás távozó államtitkárként leadott vagyonnyilatkozatában vette észre az Alfahír, hogy a frissen kinevezett államfői kabinetfőnök a Veszprém megyében található Vászolyon vett három agrárbirtokot: kettőt 2019 nyarán, egyet pedig 2021 márciusában, amelyek a dokumentum szerint:

Az Alfahír munkatársai el is látogattak az említett helyszínre, ahol legelők helyett egy komplett családi nyaralóhelyet találtak, amelyen egy présházból átalakított kert és nyaraló áll például nyugágyakkal, légkondicionálóval és műholdas vevőegységgel. A kertben pedig egy komplett játszóteret láttak. 

Schanda Tamás vagyonnyilatkozata szerint a vászolyi birtokon túl három kisebb-közepes méretű budai lakással is rendelkezik. Valamint tulajdonát képezi 500 ezer forint összegben egy gépkocsinyeremény betétkönyv, 916 ezer forintnyi értékpapír és 5 millió forint névértékű állampapír is. Ugyanakkor a volt államtitkár tavaly márciustól a 36,5 millió forintos lakáshitelén túl 6,88 millió forintnyi babaváró támogatásban is részesült.

Rovatok