Index Vakbarát Hírportál

Pucéran találtak rá a férfira, aki kidöntött egy vasúti sorompót

2022. május 17., kedd 05:50

Kidöntötte kocsijával a vasúti sorompót és a jelzőlámpát, majd elmenekült a sofőr Nyírbogáton. A rendőrök több kilométerrel arrébb, pucéran találták meg. A 29 éves férfi vasárnap vásárolt autóját törte össze hajnalban, pedig nem is vezethetett volna, mert eltiltották – számolt be az RTL Híradó.

Pucéran találtak rá egy 29 éves férfira, aki miután autójával kidöntötte a vasúti sorompót és jelzőlámpát, elmenekült. Az autó eleje teljesen összetört, ráadásul a férfi nem is vezethetett volna, mert eltiltották.

A szemtanúk beszámolója szerint az érkező vonat miatt leeresztették a sorompót, de az autó sofőrje ezt nem vette figyelembe és kidöntötte azt és a jelzőlámpát is, majd berepült autójával a vasúti töltés mellé. Elmondták azt is, hogy a férfi az ütközés után azonnal elszaladt, hiába szólongatták, nem állt meg. 

Szerintük a férfi sokkot kaphatott, egyrészt az ütközés miatt, másrészt azért, mert az autót éppen az előző nap vette. Miután kiszállt a kocsijából egy drótkerítésen átmászva menekült el a helyszínről. 

Az RTL Híradó úgy tudja, az autó sofőrje több kilométert sétált, mire Nyírbogátra ért.

A férfi pucér volt, amikor rátaláltak a rendőrök.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért vetkőzött le, a laboreredmények mutatják majd ki, hogy bódult volt-e.

A MÁV azóta lecserélte a jelzőlámpát és a hozzá tartozó sorompót. A rendőrség vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított ellene eljárást. 

Rovatok