Index Vakbarát Hírportál

Dúró Dóra: Mindennél felháborítóbb, hogy Rogán Antalhoz fog tartozni az összes titkosszolgálat

2022. május 17., kedd 12:34

A politikus szerint a kormányalakítás vesztesei az állami dolgozók, és kifogásolta azt is, hogy a „család, oktatás, egészségügy, ifjúság, sport, gyermek” kifejezések nem szerepelnek az új minisztériumok neveiben.

Nem tartja alkalmasnak Rogán Antalt a titkosszolgálatok felügyeletére a Mi Hazánk Mozgalom – erről beszélt Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője parlamenti sajtótájékoztatóján. 

A sajtótájékoztatón a politikus úgy fogalmazott:

Mindennél felháborítóbb, hogy Rogán Antalhoz fog tartozni az összes titkosszolgálat, akinek a kabinetfőnöke például a Schadl-ügyben is érintett, amiben épp például a Nemzeti Védelmi Szolgálat is kutakodott.

Korábban a Mi Hazánk Mozgalom szerette volna megkapni a nemzetbiztonsági és a vállalkozásfejlesztési bizottság elnöki posztját. 

A képviselő a Facebook-oldalán közzétett videóban arról is beszélt, hogy szerinte és a pártja szerint a kormányalakítás vesztesei az állami dolgozók, szinte minden ágazatban létszámhiány és alulfizetettség jellemző, és továbbra sem kapják meg a méltó elismerést a kormányzati struktúrában dolgozók. Emellett Dúró Dóra kifogásolta azt is, hogy a „család, oktatás, egészségügy, ifjúság, sport, gyermek – ezek említés szintjén sem szerepelnek a minisztériumok neveiben”.

Rovatok