Index Vakbarát Hírportál

Százötvenmillió forint értékben foglaltak le kábítószert a rendőrök Budapesten

2022. május 18., szerda 10:03

Még hétfőn foglaltak le 150 millió forintnak megfelelő kábítószert a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci nyomozói. A három gyanúsított közül az egyik házaspár, ahol a nő szabadlábon védekezik.

Összesen 150 millió forint értékben foglaltak le kábítószert a rendőrök hétfőn egy budapesti házaspárnál és a dílerüknél – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A tájékoztatás szerint a házaspárt lakásában, míg a dílert az NNI miskolci nyomozói fogták el. A 37 éves férfiról korábban az a hír terjedt el, hogy Szerbiából származó drogot raktároz.

Az információ végül igaznak bizonyult, a férfi fővárosi lakásában ugyanis mintegy ötven kilogramm kábítószert találtak.

A toxikológus szakértő szerint ebből 39 kilónyi olyan marihuánát tartalmazott, amely egy úgynevezett prekurzor vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezenfelül kilenc kilogramm hasist, amfetamint, valamint kábítószer-fóliázására, -csomagolására alkalmas gépet is lefoglaltak.

P. Igor abban a lakásban porciózta és árusította a drogot, amiben 23 éves feleségével, valamint egyéves és tizenhat éves lányával együtt élt.

A marihuánát a feleség varrószobájában, egy autós gyerekülés mellett tárolták – áll a közleményben.

A nyomozók rajtaütöttek – az éppen a szegedi albérletébe tartó – K. Krisztián díleren is Budapesten, a Hungária körút és a Szörényi utca kereszteződésében. A 30 éves férfi autójába nem sokkal korábban került bele az a papírdoboz, amelyben ötkilónyi drog volt.

A marihuánával teli pakkok ráadásul pirospaprikával voltak beporozva. Az autóban, valamint a lakásban talált és lefoglalt kábítószerrel az NNI miskolci nyomozói ötvenezer adag drog piacra kerülését akadályozták meg.

A közlemény szerint a rendőrök lefoglaltak két nagy értékű gépkocsit is. Mindhárom embert jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, a nő szabadlábon védekezik, a két férfit bűnügyi őrizetbe vették, akiknek a rendőrség kezdeményezi a letartóztatását.

Rovatok