Index Vakbarát Hírportál

Csák János: A magyar jövő az innovációban van

2022. május 18., szerda 19:14 | aznap frissítve

Szerdán hallgatta meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága Csák János, a kulturális és innovációs miniszteri poszt jelöltjét. Elmondása szerint a kultúrában mintegy száz beruházás van folyamatban.

A kultúrát és a családügyet továbbra is kiemelten támogatjuk, ugyanakkor a magyar jövő az innovációban van – mondta Csák János, a kulturális és innovációs miniszteri poszt jelöltje szerdán az Országgyűlés kulturális bizottságában.

A kultúrában mintegy száz beruházás van folyamatban 900 milliárd forint értékben. A felsőoktatás új modelljébe ezermilliárd forintot fektettünk, a következő időszakban további 2700 milliárdot fogunk

– mondta a meghallgatásán Csák János. Hozzátette: „Nincs kevesebb egyetemi hallgató, jelenleg 290 ezren tanulnak az egyetemi rendszerben, ebből 40 ezer külföldi, számuk tíz éve még csak 10 ezer volt”. Meghallgatásán utalt arra:

a kulturális terület államtitkárának Hoppál Pétert szánja.

A családügyekkel is megbízott miniszterjelölt – akinek kinevezését a bizottság támogatta – örvendetesnek nevezte, hogy a születések száma a 2010-es 90 ezerhez képest tavaly 93 ezerre nőtt.

Rovatok