Index Vakbarát Hírportál

Gyermekeivel együtt verte meg kiskorú rokonukat a salgótarjáni nő

2022. május 18., szerda 13:16

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy salgótarjáni nővel, valamint annak lányával és fiával szemben. Az elkövetők egy kiskorú rokonukat bántalmazták a nyílt utcán.

A vád szerint a 64 éves nő 2021. augusztus 13-án a háza előtt találkozott egy 17 éves távoli rokonukkal, és felszólította, hogy ne kezdjen ki az unokájával. Mivel sem a lány válasza, sem annak stílusa nem tetszett neki, adott neki egy pofont. A szóváltásba a nő lánya is beavatkozott, majd hamarosan már anyjával együtt tépték a lány haját és ruházatát. Szintén a helyszínen tartózkodott a lány anyja, aki megpróbálta szétválasztani a feleket, akik erre őt is bántalmazták − közölte az ügyészség.

Az eseményeket látva a nő fia is odaszaladt, aki ököllel ütötte arcon a kiskorút. A lány a földre esett, és elvesztette az eszméletét, utóbb kiderült, hogy az ütéstől arccsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában a férfi ellen súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat, emellett garázdasággal vádolja a nőt és a lányát is. Az ügyészi indítvány a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, a nőkkel szemben pénzbüntetés.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Rovatok