Index Vakbarát Hírportál

A fagytól kezdve a kellemes melegig, minden lesz

2022. május 19., csütörtök 05:47

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint derült, száraz idő várható, csütörtök délután némi fátyolfelhőzet besodródhat hazánk fölé. Az élénk, olykor erős északkeleti szél fokozatosan veszít erejéből. Csütörtökön az Észak-Dunántúlon megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában 4 és 9 fok között alakul. A hidegre érzékeny helyeken, fagyzugokban, a környezetüknél alacsonyabban fekvő részeken ennél hidegebb is lehet, talajmenti fagy is valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között várható.

Mint közölték, az alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható.

Ingerültek lehetünk

Az orvosmeteorológiáról már az Időkép ír. Szerencsére csütörtökön frontmentes időre lehet számítani. Az elmúlt napoktól eltérően hideg lesz a reggel, néhol az északi völgyekben gyenge fagy sem kizárt, emiatt felerősödhetnek a kopásos és ízületi fájdalmak – mutatnak rá.

A szeles északnyugati tájakon fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, valamint kissé romolhat a hőérzet. A legtöbb helyen derült idő ugyanakkor jó hatással lesz az emberek hangulatára, a közérzetre.

(Borítókép: Köd napfelkeltekor a Principális-völgyben Zalaszentbalázs közelében 2022. május 10-én. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok