Index Vakbarát Hírportál

Trükkös benzinkutasok?

2022. május 23., hétfő 10:25

Benzinkutas baleset áldozatává vált az Index egyik olvasója. Aztán eltűnődött, hogy vajon tényleg „baleset” történt-e? Ön mit gondol? Szavazzon!

Mint oly sok autós, olvasónk is megszokta már a tényt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök április végén bejelentette: a kormány július elsejéig meghosszabbította az üzemanyagárakra vonatkozó árstopot.

A kormányfő bejelentése értelmében a benzinkutakon az üzemanyagárak és az infláció féken tartása érdekében a 95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj lehetséges legmagasabb ára literenként 480 forint lehet.

Az Index levélírója azonban arról számolt be, hogy amikor szinte száraz tankkal gurult be egy Budapest környékén üzemelő benzinkúthoz, hálát adott az égieknek, hogy egyáltalán elérte a töltőállomást, ezért csak egy futó pillantást vetett a kútra, ahol azt látta, hogy az üzemanyag árstopról szóló tájékoztató nyomtatvánnyal takarták le a normál üzemanyagok kútfejeit. Kissé furcsállotta a dolgot, mert úgy értelmezte, nem kapható a két üzemanyagfajta. 

IGEN ÁM, DE A SZÜKSÉG NAGY ÚR, TANKOLT A LITERENKÉNT 689 FORINTBA KERÜLŐ gázolajból.

A kasszánál persze nem hagyta nyugodni a kérdés.

– Miért nincs normál üzemanyag? – fordult a hölgyhöz.

– Hogyhogy nincs? Biztos, hogy van – válaszolta magabiztosan a kutas.

– De le van takarva a normál kútfej egy papírlappal, úgy tűnik, hogy nincs… – kezdett óvatos ellenállásba olvasónk.

– Áhhh… az csak a tájékoztató lap az árstopról, ami nem fért el máshová – jött a válasz, mire olvasónk megjegyzésére, miszerint „ügyes, ügyes” a benzinkutas meglepő módon nem tiltakozott, hanem kajánul mosolygott.

Olvasónk véleménye szerint előállt ismét az évszázados magyar játék, aminek a szabályai szerint ti, ott fent dönthettek, ahogy akartok, mi, itt lent meg élünk, ahogy mi akarunk.

Szavazzon, mi a véleménye az esetről?

 • 13133
  Minden kutas trükközik
 • 9570
  Én nem tapasztaltam ilyet
 • 3487
  Nekem volt hasonló élményem
 • 2198
  Csak véletlen, egyedi eset

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok