Index Vakbarát Hírportál

Böcskei Balázs: Mindenkinek jót tenne, ha Márki-Zay Péter eltűnne a politikából

2022. május 24., kedd 07:11

„Az lenne a legjobb, ha levonulna a politikai térképről” – mondta Márki-Zay Péterről Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet kutatási igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Böcskei Balázs úgy fogalmazott: „Márki-Zay Péter az utóbbi időben olyan kontrollnélküliségben, olyan belátásnélküliségben mozog, olyan politikai nárcisztikusság jegyeit vonultatja fel, ami egyszerűen a komolyan vehetetlen kategóriába sorolja be”.

Szerinte a Márki-Zay-szintű politikusok elvileg nem képezhetnék a politikai valóságnak sem az alanyát, sem a tárgyát, mivel a volt miniszterelnök-jelölt „olyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen”.

A magyar közéletnek, az időjárásnak, a Balaton vízállásának az tenné a legjobbat, ha Márki-Zay Péter minél előbb levonulna a politikai térképről

– mondta Böcskei Balázs.

A politológus mindeközben a Márki-Zay által alapítandó párt és a Mindenki Magyarországi Mozgalom ügyét „egy nem létező mozgalom nem létező szervezete és nem létező aktorainak kommentálásának” nevezte. 

Magyar György mint jogász értelmezhető, de mint politikus, kevéssé. Lukácsi Katalinnak az a politikai teljesítménye, hogy belépett a KDNP-be, majd kilépett a KDNP-ből. A többi hozzá hasonló »politikai csipet-csapatban« sincsenek olyan aktorok, amik viszonyítási pontot jelenthetnének, amiért komolyan kellene venni a kérdést

fogalmazta meg véleményét a politológus, aki azt is hozzátette: „Legalábbis mi elemzők, újságírók akkor tesszük a legjobbat saját immunrendszerünk védelmének érdekében, ha egy nem létező politikus nem létező mozgalmának nem létező irányát elkönyveljük úgy, mint egy nem létező médiajelenséget”.

Márki-Zay Pétert az utóbbi napokban komoly támadások érték házon belülről amiatt, hogy a választási kampányra kapott adományokat is felhasználva tervez egy új pártot alapítani. A volt miniszterelnök-jelölt kedd reggel azt írta: a saját harcostársai indítottak lejáratókampányt ellene.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok