Index Vakbarát Hírportál

Tragikus baleset: nem volt bekötve a Visontánál meghalt kisfiú

2022. május 24., kedd 06:55

A kocsi, amiben két másik gyerek is utazott, egy út szélén műszaki hiba miatt veszteglő autónak csapódott. A rendőrség büntetőeljárást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.

Egy tízéves kisfiú halt meg autóbalesetben a Heves megyei Visontánál vasárnap délután. A kocsi, amiben két másik gyerek is utazott, egy út szélén műszaki hiba miatt veszteglő autónak csapódott. Az RTL Híradó információi szerint sem a gyerekek, sem a sofőr nem volt bekötve. A többieket életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A légi felvételen látszik, hogy a kocsik egy olyan szakaszon ütköztek, ahol az egyik irányba kettő, a másikba pedig egy sáv megy. A bordó kocsi valamilyen műszaki hiba miatt állt meg az úton, a híradó értesülése szerint kifogyhatott belőle a benzin. Ezért egy ember kiszállt az autóból, és tolni kezdte a szélső sávban. Többen kikerülték, de az érkező kék gépkocsi sofőrje nem vette észre időben, és belerohant.

Információk szerint az összetört autóból két gyermeket és egy 43 éves férfit szállítottak életveszélyes állapotban kórházba mentőhelikopterrel. A kocsit toló és annak utasai csak könnyebben sérültek meg. Műszaki hiba esetén az elsődleges teendő a biztonságos helyre húzódás lett volna. A rendőrség büntetőeljárást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Gyanúsított még nincs.

Rovatok