Index Vakbarát Hírportál

Terjeszkedik a MOL Bubi, 75 új gyűjtőállomás létesül

2022. május 24., kedd 12:41

A Budapesti Közlekedési Központ a közeljövőben 75 új helyszínen alakít ki MOL Bubi gyűjtőállomást. Ennek érdekében a társaság társadalmi egyeztetést indított, amely felméri, hogy melyik fejlesztésre javasolt területen van a legnagyobb igény a közbringa-szolgáltatásra.

Ahogy Karácsony Gergely főpolgármester a MOL Bubi közbringarendszer egy évvel ezelőtti megújulása és a hálózat újbudai bővülése alkalmából elmondta, egyre többen választják a kerékpárral közlekedést. A Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetést indít a MOL Bubi kerékpárhálózat bővítésének lehetséges helyszíneiről – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükből. 

Hamarosan 75 új gyűjtőállomás lesz a rendszer része,

most ezekről kéri a BKK az ügyfelek véleményét. A társaság rendszeresen kap visszajelzéseket a felhasználóktól arról, hogy hol szeretnék még elérni a MOL Bubi szolgáltatást a fővárosban. A BKK ezeket az észrevételeket is figyelembe veszi, amikor az új gyűjtőállomások helyszíneit tervezi.

A BKK arra kéri a MOL Bubit használókat, hogy egy térképen jelezzék, a főváros mely területein használnák szívesen a közbringa-szolgáltatást, egy kérdőíven keresztül pedig az ügyfelek közlekedési szokásait szeretné megismerni a társaság.

A főváros legforgalmasabb pontjain alakítanak ki gyűjtőállomásokat

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, így a legforgalmasabb területeken alakítanak ki gyűjtőállomásokat. Ennek köszönhetően még többen használhatják a MOL Bubi kerékpárokat. A hagyományos közösségi közlekedéssel kombinálva a közbringát a városi közlekedés is kiszámíthatóbb, gyorsabb és egészségesebb. Az új gyűjtőállomásokkal ez a lehetőség még több budapestinek elérhetővé válik majd.

A MOL Bubi szolgáltatási területének fejlesztése során a lakossági igények mellett a legfontosabb szakmai szempontokat veszik figyelembe. A közbringarendszerek olyan városi területeken működnek hatékonyan, ahol:

A BKK az észrevételeket 2022. június 2-ig várja a BKK honlapján meghirdetett, a társadalmi egyeztetés oldalán.  

Rovatok