Index Vakbarát Hírportál

Oltás nélkül szereztek védettségit, elkapták őket a rendőrök

2022. május 24., kedd 10:08

A Tatai Rendőrkapitányságon három személy ellen büntetőeljárást indítottak amiatt, hogy jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. Ezenkívül nyomoznak az ellen a férfi ellen is, aki segített nekik ebben.

A rendőrség közleményében azt írták, hogy közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt két nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók, akik mindannyian az oltás felvétele nélkül jutottak védettségi igazolványhoz. 

A kihallgatáson mindhárman be is ismerték ezt. 

A nyomozók azt is megállapították, hogy a valótlan adatokat egy háziorvos nevében eljárva, de az ő tudtán kívül, a belépési adataival visszaélve egy 50 éves férfi töltötte fel az elektronikus rendszerbe. Azt a férfit szintén kihallgatták, és ő is beismerte tettét.

Ellene „információs rendszerbe adat jogosulatlan bevitelével elkövetett védettségi igazolással való visszaélés” bűntettének elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Nemrég egy másik, oltással kapcsolatos visszaélés is kiderült, ahol az orvos a vakcina helyett sóoldatot adott be a pácienseknek.

Rovatok