Index Vakbarát Hírportál

Hat év börtönre ítélték a csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét

2022. május 26., csütörtök 11:10

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a tavalyi csillebérci szexuális erőszak elkövetőjét – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdai ítélete szerint a fiatal férfi 2021. március 12-én délelőtt követett egy nőt egy Csillebércről induló turistaútvonalon, és miután utolérte, erőszakkal szexuális cselekményre kényszerítette.

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott súlyos személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy fiatal kora ellenére többszörösen büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés és folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

A hat év börtönbüntetés mellett a bíróság elrendelte a vádlottal szemben korábban más ügyben kiszabott tíz hónap szabadságvesztés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség fellebbezést jelentett be, míg a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok