Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: Magyarország tovább küzd egy erős nemzeteken alapuló Európáért

2022. május 26., csütörtök 15:58

Az Igazságügyi Minisztérium egyik legfontosabb feladata a 2024-es uniós elnökség megszervezése lesz. A kormány hisz az európai párbeszédben, ezért az itt dolgozó diplomatákkal továbbra is kapcsolatban maradnak.

Varga Judit igazságügyi miniszter nagyköveti briefinget tartott Bóka János államtitkárral, azzal a céllal, hogy az EU-s tagállamok budapesti misszióvezetői is megfelelő tájékoztatást kapjanak hazánk álláspontjáról a legfontosabb uniós kérdésekben.

A nagyköveteknek a tárcavezető elmondta, hogy a minisztérium egyik legfontosabb feladata a 2024-es uniós elnökség megszervezése lesz, amelynek előkészítése már meg is kezdődött.

Az Európai Unió jövőjével kapcsolatban Varga Judit szerint aggasztó, hogy az Európai Parlament állampolgári ajánlásoknak álcázva próbálja saját ideológiai céljait beteljesíteni.

A magyar emberek ezzel szemben nemet mondtak a nyomásgyakorlásra és a lopakodó hatáskörbővítésre, ezért kezdeményezni fogjuk a Szerződések módosítását!

– írja közösségi oldalán a miniszter.

A 7-es cikkely szerinti eljárást illetően a kormány álláspontja változatlan:

A konstruktív vitára mindig nyitottak vagyunk, ám a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban volna fontosabb feladata is a közösségünknek. Hiszünk az európai párbeszédben, ezért a  Magyarországon dolgozó diplomatákkal továbbra is kapcsolatban maradunk

– jegyezte meg Varga Judit, kiemelve azt, hogy Magyarország tovább küzd egy erős nemzeteken alapuló erős Európáért. 

Rovatok