Index Vakbarát Hírportál

Három családi ház égett Egerben

2022. május 27., péntek 18:14

Összesen hat járművel vonultak ki a tűzoltók Eger egyik városrészében, ahol három egymás mellett álló családi ház teteje kezdett égni. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett információ.

Három egymás mellett álló családi ház teteje égett Eger egyik városrészében, Felnémeten – tájékoztatta az MTI-t a Heves megyei katasztrófavédelem szóvivője. 

Nagy Csaba közlése szerint a helyszínre összesen 21 tűzoltó érkezett ki hat járművel, és már zajlik az oltás. Sérültekről eddig még nem érkezett információ.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy-egy hivatalos egység Mezőkövesdről és Füzesabonyból is elindult a tűz helyszínére, ahová a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is megérkezett.

Sikerült eloltani a tüzet

A tűzzel kapcsolatban az Index is megkereste a katasztrófavédelmet. Nagy Csaba, a Heves megyei katasztrófavédelem szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: néhány perccel délután 4 óra kaptak riasztást a tűzről, amelyet hét vízsugárral kezdtek oltani. 

A tüzet – amely előtte egy negyedik épület tetejére is átterjedt – végül sikerült megfékezni.

A lángoló házakból négy gázpalackot és egy kutyát kellett kihozni, más nem volt odabent. Nagy Csaba elmondta, hogy a tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében fogják kivizsgálni. 

Rovatok