Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy utas telefonja, visszafordult a repülőgép Budapesten

2022. május 27., péntek 20:02

Kigyulladt egy utas telefonja, ezért nem tudott felszállni egy repülőgép Budapesten. A részletekről a Budapest Airport adott tájékoztatást.

Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc repülőtéren, a Wizz Air malmői járatán pénteken – közölte a Budapest Airport vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel.

Valentínyi Katalin tájékoztatása szerint az eset a kifutópályához vezető gurulóúton történt, a repülőgép visszafordult, és kiszállították az utasokat. A vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója hozzátette: nem sérült meg senki, és a tűzoltók beavatkozására sem volt szükség.

Néhány évvel ezelőtt a Ryanair gépén is történt hasonló eset, akkor az Ibizáról Barcelonába tartó járaton gyulladt ki egy utas mobiltelefonja. A tűz miatt az utasok között pánik tört ki, akiket felfújható gumicsúszdán lecsúszva menekítettek ki a gépből, közben az egyik utaskísérő oltotta a tüzet.

Tavaly nyáron pedig az Alaska Airlines egyik gépén kellett evakuálni az utasokat, mert szintén egy okostelefon gyulladt ki. A tüzet végül a repülőgép személyzete poroltókkal eloltotta, de a füst miatt így is ki kellett üríteni a gépet; összesen 168 utast és a személyzet 6 tagját szállították el.

Rovatok