Index Vakbarát Hírportál

655 milliót hozott a konyhára a vadászati világkiállítás

2022. május 28., szombat 15:36

Határidő előtt közzétette a 2021. évi beszámolóját a vadászati világkiállítás szervezéséért és lebonyolításáért felelős állami cég, az Egy a Természettel Kft. A beszámoló szerint a rábízott támogatással jól gazdálkodott a cég.

A dokumentumokból eddig még nem ismert részleteket lehet megtudni a 17 milliárd forintból megrendezett esemény pénzügyeiről. A cég ellátta a tavalyi négyesfogat-hajtó lovas Európa-bajnokság és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezési, lebonyolítási és koordinációs feladatait is. Erre a két eseményre több mint 8 milliárd forintnyi támogatást kapott: csaknem félmilliárdot a lovas Eb-re és 7,6 milliárdot a kongresszusra.

A rendezvényeknek köszönhetően összesen 654,8 millió forint bevétel folyt be a cég kasszájába, ennek harmadát a jegybevételeknek köszönheti a cég.

Emellett nagyobb összeg folyt még be

Az értékesítésből származó saját bevételeknél sokkal nagyobb mértékben kapott egyéb bevételt a társaság, közel 17,6 milliárd forintot. Anyagjellegűként 15 milliárd forintot költöttek el, amelyből a legnagyobb tételt, 14,9 milliárdot az igénybe vett szolgáltatások emésztettek fel. Ennek zöme (14,01 milliárd forint) a kommunikációra és a rendezvény költségeire ment el – írja az mfor.hu.

A személyi jellegű ráfordítások közel egymilliárd forintot tettek ki. Az átlagos létszám a cégnél 47 fő volt. Ezzel számolva havonta több mint bruttó egymillió forint átlagos bért kapunk a kft.-nél.

A rábízott támogatással jól gazdálkodott a cég, hiszen itt is nyereséges volt a működés. Ezt már nem is befolyásolta érdemben a pénzügyi műveletek eredménye, így végeredményben 510 millió forintos tiszta profit maradt év végén. Érdekesség, hogy 93 szervezet részére az állami cég is támogatást nyújtott, összesen közel 3 milliárd forint értékben. Ebből országos szinten 1500 rendezvényt valósítottak meg.

Rovatok