Index Vakbarát Hírportál

Van egy közös szívügye Varga Juditnak és Áder Jánosnak

2022. május 30., hétfő 20:38

Az igazságügyi miniszter meglátogatta a korábbi államfőt, megköszönte a munkáját, és sok sikert kívánt neki.

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn látogatást tett Áder János volt köztársasági elnöknél – derült ki az Igazságügyi Minisztérium közleményéből. A tárcavezető a találkozón megköszönte az előző köztársasági elnök tíz évig tartó, „fáradhatatlan és áldozatos munkáját, amelyet a magyar emberekért és a hazáért végzett államfőként”.

Varga Judit hangsúlyozta: köszönet és hála illeti meg Áder Jánost és feleségét, Herczegh Anitát a Regőczi István Alapítvány létrehozásáért, amely a koronavírus árváinak megsegítését tűzte ki céljául.

Áder János korábbi európai parlamenti környezetvédelmi tanácsadójaként Varga Judit kiemelte, hogy közös szívügyük a természetvédelem, ezért örül, hogy a 2017-ben létrehozott Kék Bolygó Alapítvány a klímaváltozás elleni küzdelem egyik zászlóshajója a Kárpát-medencében.

Az igazságügyi miniszter végül sok sikert kívánt Áder Jánosnak, és reményét fejezte ki, hogy az általa létrehozott alapítványok élén „a magyarság a továbbiakban is számíthat rá hazánk érdekeinek és értékeinek védelmében”.

Novák Katalin, az új köztársasági elnök május 10-én vette át a Sándor-palota kulcsait Áder Jánostól.

Rovatok