Index Vakbarát Hírportál

Júliustól megemelkedik a reptéri buszjegy ára

2022. május 31., kedd 17:17 | aznap frissítve

A koronavírus-járvány csökkenése és a turizmus újraéledésének köszönhetően ismét gyakrabban fog járni a reptérre közlekedő 100E autóbusz. A BKK nemcsak a járat indulásait sűríti, de a vonaljegy árát is jelentősen megnöveli.

A reptéri járat kényelmes és közvetlen összeköttetést biztosít a Belváros és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A koronavírus-járvány csökkenése és a turizmus újraéledése miatt június 1-jétől újra sűrűbben jár majd a 100E reptéri autóbusz.

Napközben mindennap tízpercenként indulnak; kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 9 óra között az eddigi 15 perc helyett 12 percenként lesznek elérhetők; hajnalban és késő este pedig további járatok segítik a kényelmes utazást. Éjszaka az eddigi 1:05 óra helyett 1:30-kor fog indulni az utolsó busz a Belváros fele.

Július 1-jétől a buszjegy ára is megemelkedik az eddigi 900 Ft-ról 1500 Ft-ra. A BKK azzal indokolta a döntést, hogy még egy 2019-ben készített felmérés szerint a repülőtéri járat utasainak 83 százaléka külföldi, akik csak alkalmi jelleggel használják a BKK szolgáltatásait. A kutatás adatai szerint az utasok nagyobb része a 3,7 eurós árszintet (amely jelenlegi árfolyamon számítva körülbelül 1500 Ft) is elfogadhatónak tartaná a 100E autóbuszra váltható repülőtéri vonaljegyért.

A buszok a reptér felé csak a Kálvin térnél állnak meg (az éjszakai járatokról való átszállást megkönnyítve 3:32-kor és 4:02-kor az Astoriánál is megállnak), míg a Deák Ferenc tér felé tartó buszokról a Kálvin tér mellett az Astoriánál is le lehet szállni.

Rovatok