Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést, jönnek a zivatarok

2022. május 31., kedd 06:50

A legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére egyes fokozatú, citromsárga riasztást adott ki zivatar miatt. A nappali maximum hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat

A legtöbb helyen nem valószínű csapadék, legfeljebb a déli határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor. Délnyugaton lehetnek tartósabban felhős körzetek is. Késő estétől pedig az északnyugati határ közelében várható csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul,

de a Dél-Dunántúlon lehet ennél hűvösebb is.

A meteorológiai szolgálat öt megyére adott ki egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Esőre kell számítani 

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint kedden ugyan nem érkezik front, de a melegfrontra érzékenyeknél fáradékonyság, tompaság, keringés- és vérnyomásproblémák, valamint a gyulladásos panaszok is jelentkezhetnek. 

Kedd este északnyugat felől az ország nagy részén átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A Tiszántúlon ezzel szemben reggelig túlnyomóan derült marad az idő, ott csapadék sem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok