Index Vakbarát Hírportál

Huszonnégy diáktársának adott ötöst, lecsapott rá a rendőrség

2022. június 1., szerda 19:05

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése miatt folytatott büntetőeljárást egy 15 éves pápai fiatal ellen.

Egy pápai oktatási intézmény képviselője értesítette a rendőrséget arról, hogy egy ismeretlen elkövető 2022. február 9-én az egyik pedagógus jelszavával jogosulatlanul belépett a KRÉTA-rendszerbe, majd 25 diáknak ötös érdemjegyet rögzített a német nyelv tantárgyhoz. A nyomozásban beszerzett információk egy 15 éves fiúhoz vezettek, aki az érintett iskola tanulója −közölte honlapján a rendőrség

A rendőrök házkutatást tartottak a pápai fiatal otthonában, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A tanuló részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy titokban megszerezte a pedagógus felhasználói adatait, és ezután saját magának, valamint további 24 társának ötös osztályzatot jegyzett be. Tettét diákcsínynek szánta, de utólag nagyon megbánta.

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást az eset kapcsán. A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Rovatok