Index Vakbarát Hírportál

Légyott helyett pisztolyos rablás várt egy budapesti hotel vendégére

2022. június 2., csütörtök 11:35

A férfi egy nővel beszélt meg légyottot az egyik budapesti hotelben május 23-ra, akinek többet fizetett a kelleténél, ezért lement a nővel a bejárathoz, de visszajáró helyett kirabolták.

A Fővárosi Főügyészség rendelkezésre álló információi szerint a 20 éves nő egy internetes oldalon hirdetett szexuális szolgáltatásait. A visszajáró kapcsán vita alakult ki közöttük, ezért lementek a hotel bejáratához, hogy a férfi megkapja a visszajárót, itt azonban két fiatal várta, akik a nővel együtt a többi pénzt is követeltek. Szándékuk nyomatékosításának érdekében egyikük egy pisztolyt is előhúzott. Amikor a recepciós értesítette a rendőröket, az elkövetők menekülőre fogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói gyorsan azonosították a feltételezett elkövetőket. A 20 éves B. Georginát és a 18 éves D. Pétert még aznap elfogták, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, lakásuk átkutatásakor megtalálták a bűncselekményhez használt gáz- és riasztófegyvert is – a BRFK tájékoztatása szerint.

A harmadik feltételezett tettes, a szintén 18 éves L. Róbert május 31-én feladta magát, amikor megtudta, hogy a rendőrök keresik. A BRFK nyomozói őt is csoportosan, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A kerületi ügyészség indítványa alapján a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A végzés nem végleges.

Rovatok