Index Vakbarát Hírportál

Ismét változik a gyalogos- és a közúti közlekedés a 3-as metróvonal felújítása miatt

2022. június 2., csütörtök 17:08

A Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása miatt változik a csomópontban a gyalogos és a közúti közlekedés.

Újabb szakaszába lépett a BKK beruházásában a 3-as metróvonal Határ út állomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása, ezért a csomópontban korlátozni szükséges a gyalogos-, június 13-tól pedig a közúti forgalmat. A másfél évig tartó korszerűsítés miatt akadálymentes lesz az aluljáró – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A bontási munkák előrehaladása miatt a kivitelező szerdán hozzálátott a munkaterület elkerítéséhez az üzletsoroknál és az üzemi térnél. A BKK bérlet- és jegyautomatái továbbra is elérhetők.

Akadálymentes aluljárókért dolgoznak

Június 13-tól nem lehet közlekedni az Üllői út és a Vak Bottyán utca közötti jobbra kanyarodó sávon a lift építéséhez szükséges felvonulási terület miatt. A lezárás nem érinti a kerékpárút átvezetését. Az 50-es villamos peronja mellett lévő buszmegállók megmaradnak.

Az M3-as metró akadálymentesítésének részeként a Határ út metróállomásnál lévő gyalogos-aluljáró korszerűsítésével biztosítani lehet a kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek.

A megújulásnak köszönhetően a babakocsival, nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben érhetik el az állomást. A Határ úton többek között felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, így a peronok akadálymentesen elérhetővé válnak.

Rovatok