Index Vakbarát Hírportál

Eltörte az idős férfi hátán a seprűnyelet egy gondozó

2022. június 2., csütörtök 15:08 | aznap frissítve

Közfeladatot ellátó személyként elkövetett bántalmazás miatt emeltek vádat egy 22 éves gondozó ellen, aki Zalaegerszegen többször megütött és megrúgott egy gondozottat – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 22 éves férfi képesítés nélküli szociális gondozóként dolgozott egy zalaegerszegi szociális otthonban. Tavaly augusztusban a nővérszobában tartózkodott kolléganői társaságában, akikhez sírva ment be az otthon egyik dolgozója, akit éppen elbocsátottak.

Ekkor érkezett a nővérszobához egy férfi ellátott, aki ételért akart bemenni a helyiségbe, de a dolgozók többször is kiküldték. Az elbocsátott nővel baráti viszonyt ápoló vádlott ideges volt a kolléganőjével történtek miatt, ezért 

DÜHÉBEN A GONDOZOTT FÉRFIT KÉTSZER POFON ÜTÖTTE, LÁBON RÚGTA, HÁTBA VÁGTA, MAJD KILÖKDÖSTE A NŐVÉRSZOBÁBÓL.

A fiatal gondozó és kolléganői ezután a nővérszoba ajtaja előtt keresztbe tettek egy műanyag partvist, hogy a sértett ne tudjon bemenni ételért, a gondozott azonban átlépte az akadályt. Próbálta elvenni az ételt a hűtő tetejéről, mire a vádlott a seprűnyelet felkapva többször is hátba vágta, amitől a már amúgy is sérült, hajlott seprűnyél eltörött.

A bántalmazás következtében a gondozott nem sérült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat – áll a közleményben.

Rovatok