Index Vakbarát Hírportál

Különleges járatot indít hétvégente a BKK

2022. június 3., péntek 14:20

A hétvégi napokon városnéző járatra szállhatnak fel a tömegközlekedést választók Budapesten a 19-es villamosvonal Kosztolányi Dezső tér és Margit híd közötti szakaszán – közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra – amely az útvonal mentén látható nevezetességeket mutatja be – bárhol fel lehet szállni, ugyanakkor a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el szombaton és vasárnap délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között. A magyar és angol nyelvű idegenvezetést mindkét irányban hallhatják az utasok – jelezte a BKK.

Turisztikai érdekességek lesznek hallhatók többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO-világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, valamint a Batthyány térről is, írja az MTI.

A városnéző járat június 4-től augusztus 28-ig közlekedik hétvégente, bármilyen érvényes BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető. További információkért a bkk.hu/varosnezovillamos oldalt érdemes felkeresni.

Rovatok