Index Vakbarát Hírportál

Ismét nyitva tartanak a kormányablakok szombaton

2022. június 3., péntek 10:06

Ezen a szombaton is rendkívüli nyitvatartással várják a személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfeleket a kijelölt kormányablakok; Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak 8 és 14 óra között fogadja az érkezőket – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Ahogy közölték, június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár, ezért az ügyfélszolgálatok rendkívüli nyitvatartással bővítik kapacitásukat. A kormányablakok így pünkösdvasárnap és pünkösdhétfő kivételével mindennap nyitva lesznek.

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jogosítvány automatikus meghosszabbítása online, a magyarorszag.hu-n keresztül is intézhető, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt viszont nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Kiemelték: a június 1-jén vagy azután lejárt, illetve lejáró személyi okmányok csak a rajtuk feltüntetett dátumig érvényesek, vagyis az automatikus hosszabbítás csak a járvány miatti veszélyhelyzet ideje, tehát a 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt okmányokra vonatkozik.

Rovatok