Index Vakbarát Hírportál

Felhőszakadással és jégesővel tarkított pünkösdünk lesz

2022. június 5., vasárnap 08:05

Vasárnap csapadékos, de meleg idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul, késő estére azonban 14 és 22 fok közé hűl a levegő. Az Országos Meteorológiai szolgálat zivatar és felhőszakadás miatt figyelmeztet több megyében is. A nap első felében zivatarok, második felében felhőszakadások alakulhatnak ki, de a jégeső sem kizárt.

Vasárnap délelőttől felszakadozik a felhőzet, ezt követően pedig sok napsütés várható, de lesznek megyék, ahol a nap második felében is záporra és felhőszakadásra kell számítani – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Hozzáteszik: délután egyre inkább megvastagszik a felhőzet, ezért napközben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől egy kiterjedt csapadékrendszer érkezik. A zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Késő estére azonban 14 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Felhőszakadás és zivatar miatt figyelmeztetnek

Vasárnap délelőttig az Alföldön, a Dunántúl keleti és délkeleti részén várhatók zivatarok. Emiatt néhol rövid idő alatt akár 20–30 milliméter csapadék és jégeső is előfordulhat.

Délutántól pedig ismét a Dunántúlon lesz esély csapadékra. Késő este nyugaton heves zivatarok, felhőszakadás kialakulása is várható. Helyenként 30–50 milliméter csapadék, nagyméretű jég és akár óránkénti 90 kilométeres sebességű szél is előfordulhat.

(Borítókép: Gyalogos esernyővel a havas esőben a nyíregyházi Zrínyi Ilona úton. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Rovatok