Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi sikert értek el a magyar pezsgők

2022. június 7., kedd 21:36

19. alkalommal rendezték meg a Decanter World Wine Awardsot. A rangos borversenyen négy platina mellett kilenc magyar tétel kapott aranyérmet, ezzel kiemelkedve a nemzetközi mezőnyből.

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői is aranyérmet vihettek haza a világ legrangosabb bor- és pezsgőversenyéről.

Idén 19. alkalommal rendezték meg a Decanter World Wine Awardsot, a világ legnagyobb borversenyét. A rangos eseményen négy platina mellett kilenc magyar tétel kapott aranyérmet.

A versenyre idén mintegy 18 244 tételt neveztek 54 országból. A nevezett tételek elbírására pedig közel 250 borszakértő gyűlt össze Londonban, köztük 41 Master of Wine és 13 Master Sommelier. Az eredményeket a DWWA június 7-én tette közzé, a szervezők Magyarországnak összesen 4 platinát, 9 aranyat, 57 ezüstöt és 70 bronzérmet osztottak ki. A szigorú zsűrizés alapján kizárólag 95 pont felett adnak aranyérmet, míg platinadíjjal az aranyérmeket újrakóstolva jutalmazzák a legkiválóbb tételeket (97–100 pont).

Magyarország sikerét jelzi, hogy a négy platinával és kilenc arannyal díjazott tételek között Tokaj mellett egy-egy balatoni és egri tétel is szerepel, a hazai tradicionális pezsgők pedig újabb két aranyéremmel lettek gazdagabbak.

Rovatok