Index Vakbarát Hírportál

Helikopterrel keresik a Balatonban elmerült fiúkat, megszólalt egy családtag

2022. június 7., kedd 06:06

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, két fiú merült el szombat este a Balatonban, körülbelül 300-350 méterre Balatonaliga partjaitól a balatonvilágosi strandon. 

A 17 és 18 éves bódvalenkei fiatalok harmadik társukkal együtt indultak úszni.

Már épp kifelé tartottak a vízből egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített kijutni a partra, miután felfigyelt annak segélykiáltásaira.

A rendőrség és a vízirendészet a bejelentés után azonnal megkezdte a kutatást szonárral az eltűnt fiúk után. Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint hétfőn már helikopterrel is keresték őket.

A csatorna stábjának sikerült beszélnie a két napja a helyszínen tartózkodó, egyik elmerült fiú családjával, nyilatkozni viszont egyikük sem akart. Az egyik rokon azt ugyanakkor elárulta, hogy a fiatalok a nádasban találták azt a szörfdeszkát, amibe kapaszkodva bementek a mély vízbe.

Elmondása szerint mindhárom fiú tudott úszni valamennyire. Az életben maradt harmadik fiatalemberről kiderült, hogy még mindig sokkos állapotban van, ezért a baleset körülményeiről is keveset tudni még.

Az RTL Klub Híradója a másik eltűnt fiú családjával is tudott beszélni. A nevelőapa közölte, hogy őt kisebbik fia értesítette a tragédiáról. Ő maga ekkor Balatonvilágoson tartózkodott, így a balesetet sem látta, ugyanis hamarabb visszament a szállásra. 

Rovatok