Index Vakbarát Hírportál

A szlovák embercsempészek tizenkilencre lapot húztak, nem jött be

2022. június 7., kedd 10:25

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás két szlovák férfi ellen, akik 19 embernek segítettek az illegális határátkelésben.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. június 7-én hajnalban az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy szlovák rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy 20 éves szlovák férfi vezetett, a raktérben 19 külföldi tartózkodott – számolt be a Police.hu.

A magukat afgán állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel és a mellette ülő, 42 éves társával együtt elfogták és előállították őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a két szlovák férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

A gyanúsítottak alapesetben egytől öt évig terjedő, minősített esetben akár öttől tizenöt évig kiszabható szabadságvesztéssel is büntethetők.

Rovatok