Index Vakbarát Hírportál

64 ezer focipályányi területen végez kaszálást a Magyar Közút

2022. június 7., kedd 11:02

A Magyar Közút a biztonságos közlekedés és az esztétikus környezet fenntartása érdekében végez kaszálásokat országszerte, 64 ezer focipályányi területen.

A Magyar Közút a kezelésében lévő országos közúthálózat mentén évente összesen 460 millió négyzetméternyi területen végez kaszálási munkákat, ami 64 ezer focipályának vagy 1 millió kiskertnek felel meg.

A társaság 1884 munkagéppel és kézi eszközzel végzi ezeket a munkákat a biztonságos közlekedés és az esztétikus környezet fenntartása érdekében.

Tavaly 430 ezer munkaórát fordított a Magyar Közút gépi és kézi kaszálásra a kezelésében lévő közúthálózat mentén. A társaság kaszálási munkákat alapvetően éjszaka vagy hajnalban végzi, de előfordulhat nappali munkavégzés is, ezért forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

A tavalyi évben csak kaszálási munkákra több mint 8 milliárd forintot fordított a Közút, a munkákat az előírások szerint, azaz az adott út forgalomnagysága és a növényzet növekedése függvényében végzik.

A kaszáláson túl a társaság végzi a kórokozók elleni védekezést és a gyomirtást, továbbá az út menti növények öntözését is áprilistól szeptemberig.

A növényzetgondozással párhuzamosan az útfelújítási és burkolatjavítási munkálatok továbbra is zajlanak, melyek szintén forgalomkorlátozással járnak.

Rovatok