Index Vakbarát Hírportál

Levágta felesége kezét, miután az munkát kapott

2022. június 9., csütörtök 14:14

Letartóztattak egy indiai férfit, aki levágta a felesége kezét Nyugat-Bengálban.

Letartóztattak egy indiai férfit Nyugat-Bengál keleti államban, miután állítólag álmában megcsonkította felségét, hogy megakadályozza az asszony munkába állását – írja az Independent

A brit lap információ szerint a 26 éves, Bardhamán közelében élő férfi, Ser Mohammed Sejk vasárnap kora reggel két barátja segítségével vágta le 23 éves felesége, Renu Katun kezét, miközben a nő még aludt. A támadáshoz használt fegyvert még nem sikerült azonosítani.

A megcsonkított nőt a férje vitte be a kórházba, aki ezután a tettestársai társaságában elmenekült. A katvai rendőrség kedd este közölte, hogy a szökésben lévő Sejket bűntársaival együtt sikeresen letartóztatták. 

Az ügyet vizsgáló rendőrőrs egyik tisztviselője úgy nyilatkozott a Hindustan Timesnak, hogy az előzetes vizsgálatok során arra jutottak, hogy a nő egy állami kórházban kapott munkát, de a férfi nem akarta, hogy elvállalja. Attól tartott ugyanis, hogy ennek következtében másik városba helyezhetik át. 

A fiatal pár 2017-ben házasodott össze, a nő 2018-ban szerzett ápolói diplomát Kalkuttában. Ezt követően egy durgapuri magánkórházban kezdett dolgozni ápolónőként. A rendőrség információ szerint Sejk, aki egy kis élelmiszerboltot vezetett a szüleivel együtt, mindig is ellenezte, hogy a felesége dolgozzon, és gyakran kínozta is a nőt.

A helyi rendőrség közleménye szerint a megcsonkított Katunt jelenleg egy durgapuri kórházban ápolják, az állapota stabil. A nő most bal kézzel tanul írni, és az államfőtől azt kéri, hogy segítsen neki kormányzati állást találni.

Rovatok