Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra

2022. június 9., csütörtök 06:35

Csütörtökön leginkább csapadékos időre számíthatunk, de egyes területeken hosszabb időre is kisüthet a nap. A nappali maximum-hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul, míg késő estére 16 és 22 fok közé hűl a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar és felhőszakadás miatt adott ki riasztást, de Magyarország egész területére zivatar miatt figyelmeztetnek.

Csütörtökön leginkább a Dunántúlon számíthatunk vastagabb felhőzetre, más területeken azonban hosszabb időre is kisüthet a nap – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hozzáteszik: többször is kialakulhatnak záporok, zivatarok, a felhősebb nyugati részeken pedig eső lesz jellemző. Ugyanakkor a zivatarokat felhőszakadás kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, 

a Dunától keletre általában 26 és 32 fok között várható.

Leginkább a csapadékos részeken lesz a leghűvösebb, késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Felhőszakadás miatt is riasztanak

Csütörtökön felhőszakadás és zivatar miatt lesz érvényben egyes fokozatú, citromsárga riasztás, ugyanis a nap délelőtti részében fokozatosan növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége. A kialakulásukra a nyugati, határ menti területeken kell legkevésbé számítani. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás, 1-2 centiméter átmérőjű jégeső, valamint viharos széllökés is kísérhetik. Kiemelik: az idő késő estére is csapadékos maradhat.

Egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki Magyarország egész területére zivatar miatt. Az ország nagy részében pedig felhőszakadásra is számíthatunk.

(Borítókép: Köd és felhők Salgótarján közelében 2022. június 5-én. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok