Index Vakbarát Hírportál

Harcászati helikopterek és repülőgépek lepik el a magyar légteret

2022. június 10., péntek 19:14

A nemzetközi helikopter harcászati gyakorlatnak a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér ad otthont 2022. június 7–24. között.

Az éleslövészettel egybekötött gyakorlat részeként a magyar és külföldi helikopterek és harcászati repülőgépek alacsony magasságban hajtanak végre különféle feladatokat, alkalmanként lakott területek közelében is – olvasható a közleményben. 

Főként a dunántúli térséget érintik a repülések, ideértve Pápát, valamint a Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, továbbá a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területeit.

A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutakon haladó gépjárműkonvojok felett, alacsony magasságban teljesítik. A gyakorlat keretében tervezett harci helikopter éles lövészete a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterén lesznek – írja a minisztérium.

Arra is figyelmeztetnek: intenzív hanghatásra kell számítani a nappali és a késő esti órákban, habár a Magyar Honvédség arra törekszik a vonatkozó jogszabályokat betartva, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Rovatok