Index Vakbarát Hírportál

Elveszítette a lábát, ezért járóbottal használta a pedált egy férfi, aki balesetet okozott

2022. június 11., szombat 10:44

Egy sülysápi férfi korábban elveszítette jobb lábát, ezért járóbotjával próbálta meg helyettesíteni a hiányzó végtagot, sikertelenül.

Monori helyszínelők érkeztek június 8-án reggel egy Ecseren történt közlekedési balesethez, ahol nem mindennapi látvány fogadta őket. A kocsiban lévő gázpedál egy kék járóbottal volt kitámasztva, amelyet a biztonság kedvéért a férfi hozzá is ragasztott a pedálhoz. Mint kiderült, a 71 éves sofőr korábban elvesztette a jobb lábát, ezért így oldotta meg a vezetéshez elengedhetetlenül szükséges pedál használatát, annak szakszerű átalakításról nem gondoskodott.

Az idős férfi egy szabálytalan előzés közben ütközött neki a vele azonos irányba haladó, balra kanyarodó autónak. A kocsiban ült egy hatéves gyermek is, aki könnyű fejsérülést szenvedett a balesetben, megfigyelésre kórházba szállították.

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 71 éves sülysápi férfival szemben eljárást indított a járművezetés feltételeinek hiánya, valamint a szabálytalan előzés során okozott személyi sérülés miatt.

Rovatok