Index Vakbarát Hírportál

Katonai járművek lepik el a magyar utakat vasárnap

2022. június 11., szombat 17:54

Katonai menetoszlopra kell számítani az ország útjain 2022. június 12-én, közölte szombaton a Magyar Honvédség az MTI-vel.

A haderő tájékoztatása szerint a menetoszlop az alábbi útvonalon halad végig: Újdörögd–Nyírád–Devecser–Veszprém–Székesfehérvár–M7–M0–M3–M35–4. számú fő közlekedési útvonal–Hajdúhadház.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják – hívták fel a figyelmet.

A katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével tanácsos közlekedni.

A Magyar Honvédség közleményében kiemelte, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

(Borítókép: Tartalékos katonák a hadgyakorlatuk bemutatónapján érkeznek Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának értékelésére a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok