Index Vakbarát Hírportál

Alaposan keresztbe tett a vihar a forgalomnak, több helyen is lezárták az utakat

2022. június 11., szombat 07:54

Több útszakaszon is komoly fennakadásokat okoztak az utóbbi napok viharai, sok helyen útzárásokra és torlódásra is számítania kell a közlekedőknek.

Jelentős mennyiségű sár és hordalék került az útburkolatra a hirtelen lezúduló vihar miatt Nagymaros és Zebegény között a 12-es főúton, ezért a 18-as kilométernél lezárták a főutat – írja az Útinform.

A 611-es főúton szintén a nagy mennyiségű csapadék okozott kárt, Kaposszekcső belterületén ugyanis megrongálódott egy áteresz, a burkolat pedig beszakadt. Emiatt a 4-es kilométernél lezárták a főutat, a forgalmat Dombóvár és Jágónak-Nagyberki felé terelik el.

Győrvár térségében a nagy mennyiségű sárelöntés miatt van félpályás lezárás a 74-es főút 64-es kilométerénél. 

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Balogunyom belterületén a 86-os főúton, a 70-es kilométer közelében. Az érintett szakaszon félpályás útlezárás van érvényben.

Fegyvernek átkelési szakaszán körforgalmú csomópontot építenek a 4-es főúton a 128-as kilométerénél, itt is félpályás az útzár. Nappal jelzőőrök, éjszaka jelzőlámpa szabályozza a forgalmat, napközben jelentős torlódásra kell számítani az arra közlekedőknek. 

(Borítókép:  Beszakadt úttest Kaposszekcső határában 2022. június 10-én. Fotó:  MTI / Varga György)

Rovatok