Index Vakbarát Hírportál

Elkerülheti a börtönt a férfi, aki szerepet játszott a forró buszban felejtett kislány tragédiájában

2022. június 13., hétfő 07:48

Lehet, hogy nem kell börtönbe vonulnia annak a buszvezetőnek, aki a felforrósodott járművében felejtett egy négyéves kislányt. Inez Flóra órákat töltött egyedül a tűzforró utastérben, emiatt hőgutát kapott, majd pénteken a debreceni kórház intenzív osztályán meghalt.

T. István a tiszaderzsi megállóban vette át a szülőktől a gyermeket, aki aztán a hátsó ülésen foglalt helyet. Ezután a sofőr még felvett néhány óvodást és iskolást, majd elgurult a tomajmonostorai önkormányzathoz. A parányi településen itt a legnagyobb a forgalom, mégsem tűnt fel senkinek a kislány hiánya. Hogy ez mivel magyarázható, arra senki nem tud választ adni, miképp arra sem, hogy a gyermek kiáltozott-e segítségért a felforrósodó járműben.

A rendőrség büntetőeljárást, a buszvezetőt foglalkoztató önkormányzat pedig belső vizsgálatot indított. A jogi ügyekben jártas Borbély Zoltán a Borsnak azt mondta, a férfit elítélhetik gondatlanságból elkövetett emberölésért, de valószínűbb, hogy foglalkoztatás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetésért kell majd felelnie a bíróság előtt. Ezen cselekmények felső büntetési tétele öt év, jelezte a szakértő, aki hozzátette, a bírói gyakorlat általában az, hogy az elkövető végül nem kerül börtönbe, mert a büntetése végrehajtását felfüggesztik.

A sofőr egyébként teljesen összeomlott a bulvárlap információi szerint, miután megtudta, hogy a kislány meghalt. A családtagok ugyanakkor nem kívánták megerősíteni azt a médiaértesülést, hogy a férfit pszichiátrián kezelik.

Rovatok