Index Vakbarát Hírportál

Hűvösebb lesz, de nem kell megijedni

2022. június 14., kedd 06:02

Sok napsütés várható, azonban néhány felhő belerondíthat a zavartalan napsütésbe – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétfőn átvonult hidegfront mögött néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, ezért a keddi csúcsértékek a hétfőihez képest már 4-5 fokkal alacsonyabbnak ígérkeznek.

Kedden alapvetően sok napsütés várható, de a késő délelőtti óráktól egyre több gomolyfelhő képződik, illetve sodródik fölénk, amelyek délután jobban összeállhatnak, azonban csapadék nem valószínű.

Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik, majd estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 27 fok között tetőzik. Késő estére azonban 14 és 20 fok közé hűl a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető jelzése szerint veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani az elkövetkező 24 órában.

Kedden és szerdán száraz, egyre melegebb időben lesz részünk. Csütörtökön a nap második felétől és pénteken pedig ismét egy hidegfront érintheti térségünket.

(Borítókép: Egy futó a fővárosi Margit-szigeten 2018. május 26-án reggel. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Rovatok